بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mood menulis entri sudah lebu. Hilang ke mana memang tak tahu. hehe.. So update ringkas petang ni, hidangan sarapan pagi/minum petang, cekodok jagung kegemaran. Guna jagung tin saja sebab tak jumpa jagung yang manis dijual. *Tak berani beli sebenarnya*. Tunggu balik koberang baru ku angkut datang sini..hiiihii. Biasanya buat memang main adun je, jadi kalau nak buat pandai2 la ye nak agak sukatan bahan.
Cekodok Jagung
Resepi: mel
Bahan:
Jagung tin - Cream
Tepung gandum
Gula
Garam
Air sejuk - dari peti ais
Minyak gorengan
Cara:
1. Gaul semua bahan hingga sebati
2. Sudukan dalam minyak gorengan. Goreng keemasan
3. Hidang
Resepi: mel
Bahan:
Jagung tin - Cream
Tepung gandum
Gula
Garam
Air sejuk - dari peti ais
Minyak gorengan
Cara:
1. Gaul semua bahan hingga sebati
2. Sudukan dalam minyak gorengan. Goreng keemasan
3. Hidang
1 comment
cekodok letak apa pun sedap...kalau jagung emmmm creamy & yummy
ReplyDelete