Apa Kata Anda?

Penamatan Hotlink Youth Club Plan

9:27 AM


Assalamualaikum. Sejak tahun 2009, aku jarang topup no maxis aku. Semuanya gara2 penggunaan Hotlink Youth Club (HYC) Plan. Dengan HYC Plan ni, tarikh luput baki adalah 4 tahun. Seronok bukan? Sangatlah berguna sebab tak perlulah nak topup tiap2 bulan semata tak mahu no tu mati selepas tempoh 90 hari.

Aku jarang guna no ni sebab ada no celcom satu lagi. Sebab tu HYC Plan ni sangatlah membantu. Bulan 8 ni adalah tarikh luput kepada  HYC Plan ni. Tapi last week dapat msg dari maxis. Nak matikan terus no ni rasa sayang pula. Aku suka guna maxis sebab tak makan duit aku sangat. Selama aku guna, kalau orang yang kita telefon tu tak angkat, lepas tu masuk vmail, baki tak tolak pun. Tapi kalau celcom, masuk saja vmail, terus ditolak baki. Walau RM0.12 je pun, kalau dah 10kali, sesaja bagi duit pada celcom. Tapi itulah salah satu kelebihan celcom, line ada di semua tempat. Macam kat rumah aku ni tak berapa ada line maxis pun, nak tak nak kena guna jugalah celcom. Adoi...


HYC Plan ni dah takde sekarang. Aku dulu pun tetiba je dapat tanpa sedar. Tak apply pun. Syukur alhamdulillah sangat sebab memang menjimatkan. Bagi yang masih ada pelan ni dan belum luput, HYC Plan boleh dilanjutkan lagi selama 1 tahun dengan penambahan RM33. InshaAllah nanti dah nak luput aku topup lagi untuk extend validity nya. Tq Maxis!

Apart of doing top-up to maintain my Hotlink Youth Club Plan, Is there any alternative way to extend my Hotlink youth club validity.
You are encourage to purchase Validity 365 where allow you to extend your active validity for 365 days for only RM33. 
Sumber: Hotlink Youth Club Plan

You Might Also Like

6 comment

  1. nak tanya sikit..
    rate dye sme dengan HYC x lepas expred HYC??
    sms sye 012720Satu072

    ReplyDelete
  2. Lepas saya punya expired bulan 8 hari tu, saya topup untuk extend validity. Jadi masih menikmati pelan yang sama.

    Pasal rate tu tak pasti sebab tak check kan setiap kali msg/tepon.

    ReplyDelete
  3. Valid sampai umor berapa yer?? masih wujud ke sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti la tuan wujud atau tidak. Maxis sy hanya guna untuk wassap saja.Sy hanya extend validity saja agar kekal aktif. Tak pernah check pakai pelan apa. Maaf ya tidak boleh membantu menjawab pertanyaan tuan

      Delete
  4. saya guna maxis nombor yang sama dari tahun 2000 dan masih kekal hotlink HYC plan..minggu lepas maxis menawarkan hadiah percuma handphone Galaxy A7 (free of cash)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..rezeki betul dapat handphone free bagi pelanggan setia maxis

      Delete