Sewing

Diy | Bias Tape Maker

11:12 PM


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Kalau google pasal bias tape maker memang banyak tutorial. Tapi dalam banyak-banyak tu rasanya tutorial ini aku rasakan paling kreatif yang lain pun kreatif gak. Mana taknya bahan yang digunakan 1 je. Mudah diperolehi dan cepat. Layanla ye. Ada banyak step lagi. Boleh klik kat link DIY.
 Bahan utama: Pisau

 Actually nak sarungnya saja. Masukkan kain yang dipotong dalam sarung pisau n kain akan terbentuk sendiri

 Untuk mengekalkan bentuknya, harusla iron kan

 Taraaa!!Jadi sudah, bias tape!! ^^

..

You Might Also Like

2 comment

  1. easynya..very creative too.. definately gonna try this.. :)

    ReplyDelete
  2. Mel, so kagum!!! hakak ni tak, siap laaa beli Clover punya bias tape maker bagai. Kan dah kata..bab membeli, sgt pandai!

    ReplyDelete