Sewing

Brother NV50

2:36 PM

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum.
Rini punya story pasal mesin jahit baru ^^
Ramai yang guna NV50, so beli la mesin jahit brother ni kan
Beli sekali dengan tapak/jarum + pos ke Srwk total hangus RM1700+

Nak dekat 2 bulan dah beli
Manual book pun dah khatam 2-3 kali
Ada try-error sikit2 je
Alatan jahitan n segala macam kain dah dibeli gak masa pulang ke Semenanjung ri2
Tapi...bilakah mau memulakan proses menjahit ni
Aduhai...Mana pergi hilangnya mood n semangat nak menjahit ni :(

p/s: Mood pulang dari semenanjung masih ada ^^

You Might Also Like

5 comment

  1. samala!!!! :D jom menjahit :D

    ReplyDelete
  2. Jom..^^
    Mau jahit blouse..Chiffon punya
    Harap2 berjaya :D

    ReplyDelete
  3. mcm berminat gk nk bli mesin ni...manual die ad bg tau x jahitan tertentu yang sesuai tuk tapaqk tertentu?

    ReplyDelete
  4. @sayercy : Dalam manual ada ditunjukkan tapi tak semua la, bolehla dijadikan panduan untuk permulaan. Kena try-error sendiri dear.Saya beli online di LSN, kalau datang walk in pun boleh, kedai dia kat Cheras ^^

    :https://www.facebook.com/mesinjahit.lsn

    ReplyDelete