TIPS

TIPS | Apa Perlu Buat Jika...

5:07 PM

Apa perlu buat jika..
Korang masak tak sedap?
Dh penat2 masak tp hidangan tak seperti yang dikehendaki?
Dah penat2 bersilat dengan periuk mangkuk semua, akhirnya tak sedap pula
Sy pn kadang2 macam tu dulu masa mula2 memasak tp sekarang dah tau nak buat mcmana dh kalau masak2 tapi tak sedap. Ini ada beberapa masakan yg kalau dah masak tu, tak sedap pulak.
Korang kalu ada tips lain untuk masakan lain, bolehla share dgn mel ye ^_^
1.Daging Masak Merah - Kurang sedap rasanya
- Masuk balik dalam kuali. Letak air sikit. Masukkan kicap. Sesuaikan rasa.
- Done! Jadi daging masak kicap berempah pulak!
- Bolehla buat untuk ayam ke ye

2. Sotong Goreng - Goreng tp liat pula
- Apelagi, buat sambal sotong la jawabnya
- Nak resepi sambal sotong sedap. Klik sini ye: Sambal Sotong

3. Sup - sup anda tak sedap?
- Buatla mee goreng basah. Masukkan sedikit sup anda tadi. Jgn masuk byk pulak. Banjir nanti. Sekurang2nya kita guna la walau sikit sup yang masak tak sedap td sblum nk dibuang ke

p/s: Ni baru sedikit, sy akan update entri ni dari semasa ke semasa ye

You Might Also Like

0 comment