Info

SERIUS | Fb Status

6:41 PM

Jenis2 Status di FB:

1. Status Cryptic
- bersifat mencarot & mengharapkan org bertanya "What happened?"
eg: INGAT KAO BAGOS SGTTT??! GO TO ZOO LA WEH!

2. Status Komposer
- bersifat lirik lagu, bergantung kpd apa yg sdg difikirkan oleh user...
eg: BOLEH PANDANG2x, JANGAN PEGANG2x

3. Status Dr Fazley Yaacob
- masa ni, user tgah tinggi iman...asek nak motivate org jer..mengharap org LIKE.
eg: SERINGLAH CARI KEKUATAN DIRI SENDIRI SUPAYA KEKAL POSITIF...

4. Status prasekolah
- additional hurop W sbg suffix. Aku pon baru belajar ni.. :D
eg: Ah boing la aq ckp korunk x phm mls nk lyn bek tdo jeww

5. Status obses dgn diri sendiri
-Status ini bersifat narcissistic di mana dia akan menulis sesuatu status secara rawak, kemudian dia akan Like status sendiri. GELI AKU!
eg: Tubuh badn x penting, yang penting rupa...awww

6. Status AC Mizal
- saje nak bitau aset ada berapa banyak...
eg: AKU RASA CANON 5D yg aku ada sekarang ni lg best drp 100D la..

7. Status Special Character
- symbol, emoticon dan lail lain...hanya user jer yg paham..
eg: !!!! = (ini maksudnya dia sedang mengalami kejutan. mungkin testis dia senak secara tiba-tiba.)

8. Status Complain
- org macam ni mmg bagus, sebab nak mengubah sesuatu menjadi lebih baik...tp kalau aek complainnn jer, bukak la peti cadangan...
eg: Apsal la govt taknak bla bla bla...(asek govt jer yang kena)

9. Status Bunga Bunga atas Kepala
- yelah, mungkin dia sorang jer yang tgah bercinta...setiap hai nak ingatkan org yang dia syggg or rinduu pada pasangannya..
eg: IMU sayang...ILU sayang...Love u loads ucuk...

10. Status destinasi
- status mcm n memang selalu...supaya org tahu user berada di mana, dan betapa penatnya user itu sekarang...
eg: Taiping-Guangzhou-Palestin-Pasir Gudang-KLIA AIrport-Home

Yang paling bagos, xpayah buat status...komen jer status org sambil tulis "huhuhu'... :D
 _______________________________________________________________________________
Ada kebenaran tak ape yg korang baca kat atas ni? Yang paling sy setuju yg no 4. Kalau ada orang guna memang tak paham ape ntah nk ckp kalau guna bahasa camtu. Tq to kawan hubby yang berjaya buat sy gelak petang2 ni. hehe ^_^
 
 

You Might Also Like

0 comment