Motivasi

MOTIVASI | Bill Gates

8:32 AM


Sy sekolah di sekolah yang mana pelajar pandai berada dlm kelas atasan n pelajar yang kurang pandai diletakkan di kelas tercorot.
Tapi sekarang berbeza keadaannya bila semua dh bekerja
Baru2 ni jumpa seorang member yg berada di kelas tercorot dulu dah jadi cikgu
Paling tidak pn budak2 kelas bawah ni jadi nurse
Yang tak jadi benda tu, xyh ckp la ye

Kami yg duk kelas budak pandai ni, macam2 dh jadi sekarang
Yang bagus, ada jadi engineer macam sy,ada jadi cikgu, ada jadi pensyarah, ada yang kerja pejabat, jadi ahli perniagaan n ada yang jadi tertera
Ada gak yang jadi nurse mahupun suri rumah

Pelik gak percaturan Tuhan k
Tapi Dia je tahu sebab dan musababnya sesuatu perkara itu terjadi
Macam budak perempuan yg jd cikgu tu, masa study dulu punyala nakal
Memang slalu nama naik time perhimpunan, ponteng kelas jgn cakap la memang selalu
Kiranya selalu langgar peraturan sekolah. Selalui kena rotan, belajar pun ala kadar je
Tapi last2 dia yg jadi cikgu

Bila difikirkan kegagalan dalam pelajaran tak bermakna kita akan gagal di masa hadapan ye
Selagi kita berusaha, selagi tu boleh berjaya
Kalau kita berjaya sekarang, belum tentu 10 thn lagi kita masih berjaya
Kalau kita kaya sekarang, belum tentu 10 thn lagi kekayaan i2 masih milik kita
Dalam erti kata lain, semuanya boleh ditarik bila2 masa sahaja dan Allah boleh beri apa sahaja Dia nak pada umatNya.
Semoga kita semua di bawah lindunganNya

You Might Also Like

0 comment