TIPS

TIPS | Hapuskan Anai-anai

10:05 AM


Dulu masa kerja di Kuantan memang duk rumah papan yang ada anai-anai.
Jam tu la baru nak cari tips macamana nk hapuskan/bunuh terus anai2 ni.
Ridsect la segalan penyembur lipas ke ape ke, semua dh guna tp hampeh!
Tak berkesan langsung!

Last2 tepon my dad.
Senang gile nak hapuskan anai2.
Letak je minyak hitam kete ke, motor ke kat tempat anai2 ada.
Konpem pastu dh xder dh anai2.

Kenapa leh hilangkan/hapuskan anai2 dgn cara ni?
My dad kata, anai2 tak suka bau minyak tu.

Tp kat rumah sekarang pn ada byk anai2. Rumah ni dh 50+ usianya.
My hubby buat tak tau je.
Yelah bukan rumah kami kan n kami pn mungkin akan pindah tak lama lagi.
Hari tu hampir kena makan tv yg dh rosak, paksa hubby bersihkan gak.
Memg byk anai2kat lantai.
Geli k.
Lagipun every 3 month, company hubby ni akan hantar org untuk sembur racun penghapus anai2, sebb tu hubby buat tak endah je.

Memang berguna k tips ni.
Easy n jimat duit.
Tak perlu panggil orang atau habiskan duit tuk upah orang sembur racun ke ape.
Tahap keberkesanan : 100juta%
Hahaha.Tp memg berkesan k

You Might Also Like

2 comment

  1. minyak hitam baru @ yg dh nk dibuang?

    ReplyDelete
  2. minyak yang dah guna dan nak dibuang. ^^

    ReplyDelete