Agama Islam

Kembara Srikandi GAZA

3:14 PM

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Kenalkah anda pada Sharina Ahmad Sharkawi? Beliau mengembara untuk membawakan pelbagai gambar tentang isu kemanusiaan di mana kamera sebagai wadah dakwah, sebagai tanda sokongan kepada rakyat Gaza. Merupakan pengasas kepada SAS Global, pada hari ini beliau akan ke Gaza mengembara bersama ayahnya. Niatnya jihad tanpa senjata tapi niat dengan kamera. Tiada banyak harta untuk diderma dan tiada kekuatan untuk berperang.MISI: 
Banyak antara gambarnya memaparkan rakyat Gaza tidak mempunyai kaki, tiada tangan akibat dari peperangan terdahulu. Dikatakan seramai 79 ribu tiada kaki dan tangan. Dia mahu membuka kilang untuk membuat kaki & tangan palsu. Dengan mengambil gambar untuk dibawa pulang, sebagai memudahkan data-data disiapkan dan membantu proses menyiapkan kilang. Beliau mahu menyiapkan rakyat GAZA yang tiada kaki tangan untuk berjuang semula.

Pelbagai gambar dan rentetan kembara beliau boleh diikuti di facebook beliau untuk dijadikan inspirasi kepada kita untuk membantu & menyokong. 
Sumber: Shahrina.A.S

You Might Also Like

0 comment