TTC

Usaha TTC

4:06 PM

 
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Menjengah ke CAH dengan niat nak tanya pasal sesuatu yang tiada kaitan langsung dengan isu kehamilan. Sudahnya kelain pula. Bertemu dengan pakar Obstetrics&Gynecology (O&G). Dari situ berpanjangan hingga ke Endometrial Biopsy pula. Oh..doktor...doktor...


Sepanjang 3 jam kami di situ, beberapa rawatan termasuk:-
- Pap Smear

- Transvaginal Ultrasound (TVS) 
- Endometrial Biopsy
- Progesterone Level Test

- Infertility Studies - Female 


Detail akan ku ceritakan di entry lain.
Total cost termasuk upt = RM1700++
Alhamdulillah takde kanser atau sebarang keadaan yang tak elok. 

Bersyukurlah jika anda senang saja pregnant dan dimurahkan rezeki dapat anak ramai. Bagi yang gigih TTC (Trying To Conceive) tu, dan alami period irregular iaitu cycle lebih 28hari every month, make sure jumpa doktor/gynea untuk kenalpasti masalah. Sebagai manusia kena usaha sedaya upaya walaupun rezeki itu terletak di tangan Allah s.w.t.


Ya Allah kurniakanlah kami zuriat yang baik, sesungguhnya Engkau sebaik-baik perdengar doa. Aamin.

You Might Also Like

3 comment

  1. slm alaik. nanti kalo akak dah buat TTC tu nanti inform kat blog sye, kat chatbox.

    http://legendarysapphire.blogspot.com/

    actually, sye un ade masalah irreglar period, sye lagi dahsyat, staon skali je, huhu.

    syukran ya !

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.... sy lagi lah smnjak kawen trus x ad haid... tp msih nak buat check up lg... hope kita semua ada rezeki hendaknya...

    ReplyDelete
  3. Wsalam Hajar. InsyaAllah dear. Kita usaha, berbuat baik dan berdoa sentiasa. Kalau takde sekarang, barangkali Tuhan gantikan dengan yang lebih baik. Amin

    ReplyDelete