TTC

Gara-gara Folic Acid

1:52 PM

Assalamualaikum

Memang amalkan makan folic acid everyday after sarap/lunch walau tak preggy lg
Baru-baru ni ada satu hal yg terjadi disebabkan folic acid ni.Kira baru perasanla
Tak lain tak bukan berkaitan dengan 'urine' atau dlm bahasa air kencing
So, tanyalah abg goole kn. Bagi yang amalkan pemakanan folic acid ni tapi tak preggy, urine akan berbau lain dari biasa. Susahla nak explain bau cne kan. Hal ni terjadi disebabkan:

1. Jk mengandung, semua zat2/pemakanan ibu diambil oleh baby. Jd urine xde bau
2. Jk tak mengandung, badan hanya mengambil zat yg perlu shja dr folic acid ni, yg selebihnya akan keluar bersama2 urine anda ye

Jgn nak menggelabahla ye kalau bau urine anda semacam je. Kena check la apa yg anda mkn sepanjang hr tu. Kalau tak caya fakta ni, try bau urine anda ketika makan dan ketika tak makan folic acid ni.

p/s: Bau urine lain ~ Ingatkan mengandung, rupanya gara-gara folic acid.hihi

You Might Also Like

0 comment