Info

Brand National

6:34 AM

Jenama National ni tahan betul


Tapi sekarang dah tak jual lagi. Kat rumah my mom ada barangan elektrik jenama ni yang masih bertahan sampai kini. Kipas siling ada 2, peti sejuk dan tv. Semuanya masih berfungsi dengan baik. Yang dah rosak mesin basuh je. My mom beli sejak tahun 1983 lagi. Dulu2 kalau beli tv kena bayar tiap2 bulan. Permit ke ape ntah,lupa daa. Tak macam sekarang, beli cash je

Bila pindah ke rumah staf yg baru ni, semua kipas memang dari jenama ni. Berfungsi dengan elok je
Kenapa ea takde jenama ni dah? Kalau pakai jenama sekarang, yg bertahan maybe Panasonic je kot. Brand lain pun ada gak yg bertahan cuma kena keluar duit lebih sikit la. Macam brand Kenwood, produknya agak mahal skit la. Selebihnya produk lain harus buang ke laut la sebab habis je warranty mesti rosak. Boleh tak hari tu, my lappy rosak n org kedai ckp 'Memg zaman sekarang ape barang, x kira brand ape pn, memang dicipta utk rosak bila warranty dah habis'.Boleh ea camtu kejadiannya. Nasib baik warranty lappy ada lagi masa tu. Kalau tak hangus RM450 baiki laptop. So, memg xlh lawan la dgn jenama National ni. Kalau jenama ni ada lagi, mungkin jenama ni gak aku cari kot. Hahahaha

You Might Also Like

0 comment