Kesihatan

Penggunaan Cutting Board

8:18 AM

Cutting board
Cutting board jenis apa yg ada dalam rumah korang?
Yang kayu atau yg macam dalam picture?
Rumah saya dua2 ada
Sampai ritu nampak cutting board warna hijau yg cute ni pn terbeli gak walau kat rumah dah ada banyak

Tahukah anda?
Cutting board jenis kayu lebih baik untuk digunakan sebab kurang menyebarkan bakteria
Cuma masalahnya berat sikit la kan
Tapi kalau untuk kesihatan, apa salahnya elakkan atau kurangkan penggunaan cutting board selain jenis kayu
Kalau tengok dalam rancangan memasak pn, diaorg guna yang jenis kayu
Apelagi, yg takde tu, sila2 beli la ye



You Might Also Like

0 comment