Sewing

Footer | Narrow Hem Foot

10:07 AM


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Dalam proses menjahit custom made shawl. Guna my fav fabric chiffon la kan. Beli NV50 dengan pelbagai footer yang dirasakan perlu diguna. Memang sangat berguna!!Siap buat pelbagi kajian lagi before nak beli semua footer. Tak nak la membazir nanti kalau tak guna kan. Mesin jahit tepi nak beli dalam sikit masa lagi. Buat sementara, guna apa jua cara nak cover tepi fabrik yg terburai2 tu kan. Kalau yg baru mencuba, boleh try-error kat kain lain dulu ya. Narrow Hem Foot ni boleh buat roll hem n macam2 jenis stitch lagi. Yang penting kena pastikan hujung fabric masuk pada laluannya.

Footer: Narrow Hem Foot
Kegunaan: Kemasan tepi fabrik
Stitch: No 8

 Hasil di bahagian depan/right side

 Bahagian belakang

More info boleh tengok kat link youtube ni ye!
Boleh lihat tutorial satu persatu di page berikut juga >> Threads
 
Hasil shawl tu akan ditunjuk di entri seterusnya ^_^

You Might Also Like

3 comment

  1. vavavaaaa wah mel! footer ni bestkan! memang benar, sekarang shawls kita tak sama orang lain dah la pasal sendiri pilih kain, sendiri jahit sendiri pakai. kawan2 kata, menjual la..haish. bab menjual memang tak reti. reti bagi free je lol. bab membeli memang pandai!!

    ReplyDelete
  2. salam... narrow hem foot ni nak kena beli asing ke? tq

    ReplyDelete
  3. siti 'aliah >>wsalam. haah, beli asing dekat LSN harga RM20 saja ^^

    ReplyDelete