بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Short update.Very busy lately!!! Belum ada anak pn dah busy k. Resepi sardin ni sedap la sangat ye. Aku makan bertambah-tambah lagi! Yang penting harus pedas. Kalau tak pedas, bau sardin akan ada. Selamat memasak!
SARDIN MASAK LEMAK CILI PADI
Bahan-bahan:
1 tin sardin - Small size (Ayam Brand)
*15 bj cili padi
*3 bj bawang merah
*1 in kunyit hidup - serbuk pn boleh
1 helai daun kunyit - hiris
1 mangkuk santan - guna santan paket pn boleh
Kaedah:
1. Tumbuk bahan bertanda *
2. Masukkan santan ke dalm periuk bersama bahan bertumbuk
3. Masukkan sardin bersama kuah2nya.Kacau
4. Sesuaikan rasa dan masukkan daun kunyit
5. Hidang
p/s: Penambahan daun kunyit menambah keenakan masakan :)
3 comment
wah...tak pyh basuh dulu ke sardin tu?
ReplyDeletehai mel.. :D excited knowing yg kita ada persamaan.hehehe. eh, add me di fb : maslianah mariali. boleh kenal2 n cerita2.. :D
ReplyDelete@cik may: sardin tak perlu basuh...tuang je...kasi lemas dalam kuali ^^
ReplyDelete@lia: :D