Smoker | Bau Badan Bau Mulut

9:49 AM

Bg perempuan2 yg bergelar isteri, mestila tahu bau badan suami cner kn
Wangi atau tak. Harum semerbak atau sebaliknya
 Hubby memang  tak merokok!Tak pernah  merokok k!
Tak kirala sebelum kawen ke, selepas kawen ke, sejak azali mahupun sazali memg xpernah sentuh rokok.
Sebelum ni memang tak timbul isu rokok ni tp sejak akhir2 ni kuar isu ni dlm r/tangga kami
Sebabnya, bau badan + nafas hubby lain dr biasa.

Semuanya disebbkan oleh smoker2 disekelilingnya
Memgla diaorg bukan merokok masa bekerja tp after lunch
Walau duduk borak2 je pn, hubby pn terkena tempias asap/bau rokok tu
Sbgai isteri, bila bau badan suami berubah, harusla perasan n complain kan

TRUST ME : Gosokla gigi banyak mana pn, pakaila sabun wangi mana pn, tp kalau dh dikelilingi oleh smoker everyday n secara xlangsung menyedut asap rokok org lain, memang bau badan asal, bau mulut asal takkan sama. xkan sama mcm asal ye selagi korg xjauhi smoker2. So, aku complain pd hubby pasal isu bau badan/mulut ni

Tp apa yg paling mengejutkan adalah tindakan incik suami sehari selepas aku complain
Me: Dah kembali normal bau badan abang.
Hubby: Abang lunch lewat sikit dr org lain.
Me: Kenapa?
Hubby: Sebab isteri

Bila dengar hubby cakap mcmtu, terharu gile k. Sanggup dia lunch lewat hanya kerana isterinya complain bau badannya lain. Mana tak jatuh cinta everyday pada suami kn.hahaha.  Ini bukan nak buka rahsia r/tangga tp sebgai pengajaran. Kalau suami anda tak merokok, pls inform dia suh jauhi smoker2 kt luar tu. Kalau tak, sama je mcm dia merokok gak! Sayang suami x??hihi

You Might Also Like

0 comment